top of page

Mikä on tarpeeksi hyvä syy eroon? Vastaukseni ei ehkä miellytä sinua

Kysymystä kuulee usein. Jätetyt miettivät, miksi heidät jätettiin niin heppoisin perustein ja ja mahdollinen jättäjä miettii, onko tämä nyt varmasti tarpeeksi painava syy erota. Vastaukseni ei välttämättä miellytä kaikkia.
Nimittäin vastaukseni on: tarpeeksi hyvä syy on, jos ei halua enää jatkaa. Äkkipikaisemmat tästä jo varmasti kimpaantuvat, joten selitän hieman.


Me elämme yhteiskunnassa, jossa parisuhde ja (ydin)perhe on itsessään jo arvo. Se on sellainen arvo, joka ylittää kaiken; jopa pahoinvoinnin. Toinen arvo on, että lasten takia, vaikka mikä olisi.


Nämä arvot ovat outoja. Parisuhdetta ja eroamattomuutta pidetään parempana vaihtoehtona kuin eroa, vaikka suhteessa olisi tunteiden kohtaamattomuutta, henkistä väkivaltaa, läheisyyden puuttumista tai henkistä pahoinvointia ja lapset voivat näiden vuoksi huonosti.


Tarpeeksi hyvänä syynä nähdään usein vain fyysinen väkivalta ja ehkäpä addiktiot.


On outoa, ettei pahoinvointi ole tarpeeksi hyvä syy erota. Tai tunne, etten kuulu enää hänen kanssaan yhteen.

On outoa, ettei pahoinvointi ole tarpeeksi hyvä syy erota. Tai tunne, etten kuulu enää hänen kanssaan yhteen. Varsinkin jätetty näkee nämä usein huonoina syinä. On vain niin, että jos eroava haluaa erota, se ON tarpeeksi hyvä syy.


TIETENKIN kannatta silti käsitellä asioita, jos ei yhdessä, niin ainakin yksin, ennen kuin tekee eropäätöksen. Nimittäin jos erohalu johtuukin omasta identiteettikriisistä tai kapinointivaiheesta, ei ero hyödytä. Kriisi jatkuu sen jälkeenkin.


On hämmentävää, ettei sitä pidetä tarpeeksi hyvänä syynä erota, ettei tunne tulleensa kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi. Kylmä tunneilmasto ei ole tarpeeksi hyvä syy erota. Jos suhteessa ei ole isoja ongelmia, ei saisi erota. Nämä taas ovat oikeasti todella isoja ongelmia. Mutta yleinen mielipide on, että isot ongelmat ovat mainitut väkivalta tai esimerkiksi alkoholismi.


On hämmentävää, ettei sitä pidetä tarpeeksi hyvänä syynä erota, ettei tunne tulleensa kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi.

Jos mietit juuri nyt mielessäsi, onko tämä tarpeeksi hyvä syy erota, melko varmasti se on. Ei eropäätökset helposti synny. Sinulla on varmasti sinulle tärkeä syy päästä pois.


Yhteiskunnassa, jossa erot ovat epäonnistuminen ja kartettava asia, tämä voi kuulostaa väärälle tai ainakin vallankumoukselliselle. Tätä viimeksi mainittua se onkin: parisuhde, jossa voidaan huonosti, EI ole parempi vaihtoehto kuin ero, jonka jälkeen voidaan paremmin.


Piste.


Terveisin Helka


1 314 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page