kirsikka-etusivu-edit5.jpg
KUKA OLEN?
Helka Belt
Suomalainen eroseminaari -ohjaaja
vuodesta 2019
Tunnelukkoterapeutti -koulutus vuonna 2021
Erityisalani: tunnelukot, traumat, erovanhemmuus, yhteistyövanhemmuus, lapset ja ero, erotunteiden käsittely, narsistin uhrit, läheisriippuvuus

Olen eronnut, äiti, nainen ja tyttöystävä, vaikka en aina välttämättä tässä järjestyksessä. Jokainen suhteeni ja eroni on muokannut minua juuri siksi ihmiseksi, joka nyt olen.

 

Ero koetaan häpeällisenä, epäonnistumisena ja nolona. Niin minäkin koin. On ollut pitkä tie oppia tuntemaan itseni ja arvostamaan sitä, kuka olen. Erot eivät määrittele minua tai tee minusta sen huonompaa kuin kenestäkään muustakaan.

Olen kouluttautunut eroseminaariohjaajaksi vuonna 2019. Vuodesta 2020 lähtien olen kehittänyt etäyhteyksillä tapahtuvia ero- ja tunnelukkokursseja eronneille, eroa harkitseville tai parisuhteeseensa apua toivoville. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja opettaja. Vuonna 2021 valmistun tunnelukkoterapeuttikoututuksesta.

Käynnissä olevat kurssini ja ryhmäni näet täältä.

Minut tunnetaan myös blogistina ja kirjailijana. Perustin Etä-äiti-blogini vuonna 2017, jonka tarkoituksena oli pohdiskella ja käsitellä ero- ja etävanhemmuuttani. Vuonna 2018 kirjoitin kirjan Lapsellinen ero, joka on vertaistuellinen kirja kaikille eronneille vanhemmille. Blogi on aikojen saatossa muuttanut muotoaan ja on nyt suunnattu avuksi eronneille ja eroa harkitseville.

Kaiken työskentelyni pohjalla on toive, että erolapset voisivat perheissään hyvin. Tämä hyvinvointi lähtee siitä, että vanhemmat ovat käsitelleet eronsa ja parisuhdehistoriansa perusteellisesti. Vanhemman hyvinvointi tarkoittaa lapsen hyvinvointia. Lisäksi toivon jokaisen eronneen pysähtyvän itsensä äärelle: kuka minä olen, mitä historiani kertoo minusta ja miten se vaikuttaa minuun juuri nyt?

Kaiken tavoitteena on rakentaa itselleen parempi tulevaisuus. Tervetuloa kanssani matkalle itseesi ja hyvinvointiinsi.

Lämpimin terveisin Helka

Haluatko kuukausittaisen

uutiskirjeeni?

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!