top of page
kirsikka-etusivu-edit5.jpg
KUKA OLEN?
IMG_1145_edited_edited.jpg
Helka Belt

Eroasiantuntija, tunnelukkoterapeutti, kouluttaja

Erityisalani: tunnelukot, traumat, erovanhemmuus, yhteistyövanhemmuus, lapset ja ero, erotunteiden käsittely, narsistin uhrit, läheisriippuvuus, tulevaisuuden tavoitteet, elämän- ja taloudenhallinta

Olen eronnut, äiti, nainen ja kumppani, vaikka en aina välttämättä tässä järjestyksessä. Jokainen suhteeni ja eroni on muokannut minua juuri siksi ihmiseksi, joka nyt olen. Koko erojen värittämän tarinani voit lukea täältä.

 

Ero koetaan häpeällisenä, epäonnistumisena ja nolona. Niin minäkin koin. On ollut pitkä tie oppia tuntemaan itseni ja arvostamaan sitä, kuka olen. Erot tai tunnelukot eivät määrittele minua tai tee minusta sen huonompaa kuin muistakaan. Eikä sinustakaan. Haluan yhdessä kanssasi löytää sinut kokonaisuutena, ei vain eronneena tai tunnelukkoisena.

Opiskelin eroseminaariohjaajaksi vuonna 2019. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja opettaja. Vuonna 2021 valmistuin tunnelukkoterapeutiksi. Toimin myös Yhden Vanhemman Perheiden Liiton asiantuntijana.


Muita koulutuksia: 

  • Nuorten erotyöpaja - ja lasten eroryhmä -ohjaaja

  • Erovertaiskahvila- ja ero lapsiperheessä -tapahtumien vetäjä

  • Lapset puheeksi sekä Hyvä arki lapselle -menetelmäkoulutukset

  • Traumainformoidun kohtaamisen koulutus

  • Apua eroon -chatverkkoauttamisen koulutus

Olen tällä hetkellä Eroauttamisen ABC -koulutuksessa, ja valmistun siitä keväällä 2023.

Käynnissä olevat kurssini, palveluni ja ryhmäni näet täältä.

Minut tunnetaan myös blogistina ja kirjailijana. Perustin Etä-äiti-blogini vuonna 2017, jonka tarkoituksena oli pohdiskella ja käsitellä ero- ja etävanhemmuuttani. Vuonna 2018 kirjoitin kirjan Lapsellinen ero, joka on vertaistuellinen kirja kaikille eronneille vanhemmille. Blogi on aikojen saatossa muuttanut muotoaan ja on nyt suunnattu avuksi eronneille ja eroa harkitseville.

Toivon jokaisen eronneen ja tunnelukkojen kanssa elävän pysähtyvän itsensä äärelle: kuka minä olen, mitä historiani kertoo minusta ja miten se vaikuttaa minuun juuri nyt? Kuka haluaisin olla tulevaisuudessa? Elänkö oman näköistä elämää, ja miten sitä kohti voisi lähteä kulkemaan?

 

Erovanhempien kanssa työskentely on minulle erityisen tärkeää: hyvinvoiva vanhempi tarkoittaa hyvinvoivaa lasta. Vanhempien auttaminen mahdollistaa lapsille entistä turvallisemman tulevaisuuden.

Kaiken tavoitteena on rakentaa sinulle parempi ja varsinkin itsesi näköinen tulevaisuus. Tervetuloa kanssani matkalle itseesi ja hyvinvointiisi.

Lämpimin terveisin Helka

IMG_0233.png
bottom of page