top of page
kirsikka-etusivu-edit5.jpg
KUKA OLEN?
helkabelt5_edited.jpg
Helkabelt.jpg
Helka Belt

Eroasiantuntija, tunnelukkoterapeutti, kouluttaja

Erityisalani: tunnelukot, traumat, erovanhemmuus, yhteistyövanhemmuus, lapset ja ero, erotunteiden käsittely, narsistin uhrit, läheisriippuvuus, uskonnollisen taustan vaikutus elämään, tulevaisuuden tavoitteet, monisuhteisuus, tunnelukot ja neuroepätyypillisyys, elämän- ja taloudenhallinta

Olen eronnut, äiti, nainen ja kumppani, vaikka en aina välttämättä tässä järjestyksessä. Jokainen suhteeni ja eroni on muokannut minua juuri siksi ihmiseksi, joka nyt olen. Koko erojen värittämän tarinani voit lukea täältä.

 

Ero koetaan häpeällisenä, epäonnistumisena ja nolona. Niin minäkin koin. On ollut pitkä tie oppia tuntemaan itseni ja arvostamaan sitä, kuka olen. Erot tai tunnelukot eivät määrittele minua tai tee minusta sen huonompaa kuin muistakaan. Eikä sinustakaan. Haluan yhdessä kanssasi löytää sinut kokonaisuutena, ei vain eronneena tai tunnelukkoisena.

Opiskelin eroseminaariohjaajaksi vuonna 2019. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja opettaja sekä tradenomi. Vuonna 2021 valmistuin tunnelukkoterapeutiksi. Toimin myös Yhden Vanhemman Perheiden Liiton asiantuntijana.


Muita koulutuksia: 

  • Eroauttamisen ABC -koulutus 

  • Nuorten erotyöpaja - ja lasten eroryhmä -ohjaaja

  • Erovertaiskahvila- ja ero lapsiperheessä -tapahtumien vetäjä

  • Lapset puheeksi sekä Hyvä arki lapselle menetelmäkoulutukset

  • Traumainformoidun kohtaamisen koulutus

  • Apua eroon -chatverkkoauttamisen koulutus

Käynnissä olevat kurssini, palveluni ja ryhmäni näet täältä.

Minut tunnetaan myös blogistina ja kirjailijana. Perustin Etä-äiti-blogini vuonna 2017, jonka tarkoituksena oli pohdiskella ja käsitellä ero- ja etävanhemmuuttani. Vuonna 2018 kirjoitin kirjan Lapsellinen ero, joka on vertaistuellinen kirja kaikille eronneille vanhemmille. Blogi on aikojen saatossa muuttanut muotoaan ja on nyt suunnattu avuksi eronneille ja eroa harkitseville.

Toivon jokaisen eronneen ja tunnelukkojen kanssa elävän pysähtyvän itsensä äärelle: kuka minä olen, mitä historiani kertoo minusta ja miten se vaikuttaa minuun juuri nyt? Älä kysy, mikä minussa on vialla, vaan mitä minulle on tapahtunut, kun käyttäydyn näin? Kuka haluaisin olla tulevaisuudessa? Elänkö oman näköistä elämää, ja miten sitä kohti voisi lähteä kulkemaan?

 

Erovanhempien kanssa työskentely on minulle erityisen tärkeää: hyvinvoiva vanhempi tarkoittaa hyvinvoivaa lasta. Vanhempien auttaminen mahdollistaa lapsille entistä turvallisemman tulevaisuuden.

Kaiken tavoitteena on rakentaa sinulle parempi ja varsinkin itsesi näköinen tulevaisuus. Tervetuloa kanssani matkalle itseesi ja hyvinvointiisi.

Lämpimin terveisin Helka

helkabelt1.jpg
kirsikka-etusivu-edit5.jpg
helkabelt2.jpg

Tarina kuvien takana

Näet tälläkin sivustolla paljon iloisia kuvia. Mikä on tarina niiden takana? Kuvauspäivänä minulla oli nykyisen suhteeni isoin kriisi. Eropelko, hylkäämisen lukko ja suunnaton ahdistus täyttivät mieleni. Kerroin kuvaajalleni, että tunne sisällä on iso. Ehkä liian iso.
Kuvista tuli kauniit. Niissä näkyy ilo, vaikka sisällä toivo vasta hennosti koe
tti herätä jälleen henkiin.

Tarina kuvien takana voi olla moninainen. Emme voi tietää, mitä toinen tuntee syvällä sisimmissään. Olen kokenut erotuskan ja lukkojen tuoman viiltävän ahdistuksen. Tiedän, miltä ne tuntuvat. Tiedän, ettei kaikki aina näy ulospäi
n. Sisällämme kannamme omaa tarinaamme, jota emme aina toisille heti kerro.

 

Kuvat on ottanut Ursula Arsiola. 

bottom of page