kirsikka-etusivu-edit5.jpg
KUKA OLEN?
IMG_1145_edited_edited.jpg
Helka Belt

Suomalainen eroseminaari -ohjaaja, tunnelukkoterapeutti,
Nuorten erotyöpaja -ohjaaja

Erityisalani: tunnelukot, traumat, erovanhemmuus, yhteistyövanhemmuus, lapset ja ero, erotunteiden käsittely, narsistin uhrit, läheisriippuvuus, tulevaisuuden tavoitteet

Olen eronnut, äiti, nainen ja tyttöystävä, vaikka en aina välttämättä tässä järjestyksessä. Jokainen suhteeni ja eroni on muokannut minua juuri siksi ihmiseksi, joka nyt olen. Koko erojen värittämän tarinani voit lukea täältä.

 

Ero koetaan häpeällisenä, epäonnistumisena ja nolona. Niin minäkin koin. On ollut pitkä tie oppia tuntemaan itseni ja arvostamaan sitä, kuka olen. Erot eivät määrittele minua tai tee minusta sen huonompaa kuin kenestäkään muustakaan. Näin on myös sinulla. Haluan yhdessä kanssasi löytää sinut kokonaisuutena, ei vain eronneena.

Olen kouluttautunut eroseminaariohjaajaksi vuonna 2019. Vuodesta 2020 lähtien olen kehittänyt etäyhteyksillä tapahtuvia ero- ja tunnelukkokursseja eronneille, eroa harkitseville tai parisuhteeseensa apua toivoville. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja opettaja. Vuonna 2021 valmistuin tunnelukkoterapeutiksi. Tunnelukkoterapia perustuu skeematerapiaan. Minulla on myös Nuorten erotyöpaja ohjaaja -koulutus

Käynnissä olevat kurssini ja ryhmäni näet täältä.

Minut tunnetaan myös blogistina ja kirjailijana. Perustin Etä-äiti-blogini vuonna 2017, jonka tarkoituksena oli pohdiskella ja käsitellä ero- ja etävanhemmuuttani. Vuonna 2018 kirjoitin kirjan Lapsellinen ero, joka on vertaistuellinen kirja kaikille eronneille vanhemmille. Blogi on aikojen saatossa muuttanut muotoaan ja on nyt suunnattu avuksi eronneille ja eroa harkitseville.

Kaiken työskentelyni pohjalla on toive, että erolapset voisivat perheissään hyvin. Tämä hyvinvointi lähtee siitä, että vanhemmat ovat käsitelleet eronsa ja parisuhdehistoriansa perusteellisesti. Vanhemman hyvinvointi tarkoittaa lapsen hyvinvointia. Lisäksi toivon jokaisen eronneen pysähtyvän itsensä äärelle: kuka minä olen, mitä historiani kertoo minusta ja miten se vaikuttaa minuun juuri nyt?

Kaiken tavoitteena on rakentaa itselleen parempi tulevaisuus. Tervetuloa kanssani matkalle itseesi ja hyvinvointiinsi.

Lämpimin terveisin Helka

IMG_0233.png

Haluatko kuukausittaisen

uutiskirjeeni?

Kiitos uutiskirjeen tilauksesta!