top of page

Apua eroon - Miten erosta eteenpäin?

Jaan tässä postauksessani konkreettisia vinkkejä, mistä saada apua eropohdintoihin, eron jälkeiseen aikaan ja erovanhemmuuteen.Apua eroon -sivusto on todella hyvä apuväline, jos sinulla on lapsia entisen kumppanisi kanssa. Laaja sivusto antaa vinkkejä, mistä hakea apua paikkakunnallasi, miten työstää yhteistyövanhemmuutta eron jälkeen ja miten suojella lapsia eron aikana. Sivustolla on myös chat, jossa voi keskustella asiantuntijan kanssa anonyymisti erostaan.


Yhteistyövanhmemmuudesta löytyy paljon tietoa täältä Ensi- ja turvakotien liiton sivuilta.


Paljon tietoa lapsi ja ero -teemaan ja yhteistyövanhemmuuteen täältä THL:n sivuilta.


Lakitietoa avioerosta löytyy täältä Suomi.fi-palvelusta.


Mielenterveystalo on tehnyt ohjeita ja vinkkejä eron omahoitoon.


Eron tuomista tunteista on päästävä keskustelemaan. Muuten tunteet jäävät sisällesi ikäväksi padoksi. Vertaistuella on valtava merkitys, koska jokainen meistä haluaa tietää, ettei ole yksin samanlaisessa tilanteessa. Facebookin turvallinen Eroryhmä on tätä varten. Eroseminaari on hyvin huokea tapa hoitaa itseään eron jälkeen. Eroseminaari on eron vertaistukiryhmä.


Kirjoja aiheesta löytyy paljon. Kannattaa hyödyntää asiantuntijoiden vinkit siitä, miten pääsee erosta eteenpäin. Tässä kirjalistani sinulle:


Miten selvitä erosta -tekstini antaa vinkkejä siihen, miten selvitä eron jälkeen. Käy lukemassa tekstini, toivottavasti saat sieltäkin apuja.

Suosittelen myös lämpimästi eroasiantuntijan tai terapeutin kanssa keskustelua. Jokainen voi löytää itsestään valtavasti ymmärrystä ja armoa, kun voi keskustella erosta ja sitä edeltäneistä tapahtuneista ammattiauttajan kanssa. Tätä ei kannata pelätä tai hävetä. Jos haluat varata keskusteluaikaa minun kanssani, katso palveluni täältä. Sieltä löytyy myös kursseja eronneille.


Tärkeintä eron hetkellä on muistaa, ettet ole yksin. Tähän ei kuole.

Tärkeintä eron hetkellä on muistaa, ettet ole yksin. Tähän ei kuole. Hae apua, sitä saa kyllä. Muista, että saat olla surullinen, vihainen, pettynyt, raivoissasi, sekaisin ja hämilläsi. Tunteet ovat aina oikeita, ne kertovat jostain. On tärkeää keskustella asioista sellaisten kanssa, jotka ovat auttaneet eronneita. Saat uusia näkökulmia eroon ja vertaistuki auttaa eron tunteiden käsittelyssä.


Toivon, että listasani on sinulle apua. Lämmintä jaksamista sinulle


Helka

1 208 katselukertaa0 kommenttia

コメント


bottom of page