top of page

Kenelle eroseminaari eli eroryhmä on tarkoitettu?

Päivitetty: 25. jouluk. 2020

Eroseminaari on ammattilaisen vetämä eron vertaistukiryhmä. Jos tulet eroseminaariin, se on aina samanlainen asiasisällöltään vetäjästä riippumatta. Vetäjät ovat saaneet saman koulutuksen ryhmän vetämiseen.Eroseminaari sanana voi kuulostaa oudolta tai pelottavalta. Paremmin sitä kuvaakin sana vertaistukiryhmä. Ryhmässä on 6-14 osallistujaa ja ohjaaja.

Ryhmän tärkein elementti on vertaistuki ja pienryhmätyöskentelyt. Näin eronneet tai eroa harkitsevat pääsevät keskustelemaan saman kokeneiden kanssa. Tällä on tutkitusti valtavan iso merkitys erosta selviämiseen. Eroseminaarin menetelmästä voit lukea lisää Suomalaisen eroseminaarin sivuilta.


Fokus on aina itsessä, ei toisessa. Eroseminaarissa ei pääse haukkumaan eksäänsä.

Eroseminaarityöskentely kohdistuu varsinkin omaan historiaan, itsetuntoon ja parisuhdekäyttäytymiseen. Fokus on aina itsessä, ei toisessa. Eroseminaarissa ei pääse haukkumaan eksäänsä, vaan siellä pääsee tutustumaan itseensä uudesta näkökulmasta käsin.


Eroseminaari vastaa ainakin kysymyksiin: miten selvitä erosta, miten päästä yli erovihasta ja -surusta, miten kehittää omaa itsetuntoa, miten lapsuus vaikuttaa parisuhdekäyttäytymiseemme, miten voimme oppia käyttäytymään suhteissamme viisaasti ja itseä kunnioittaen sekä miten rakentaa itsellemme parempi tulevaisuus.


Eroseminaarissa kohdistetaan ajatukset omaan historiaan ja parisuhdekäyttäytymiseen.

Tällaiset teemat käyvät ihan kaikille! Siksi suosittelen eroryhmää ainakin

  • eronneille

  • eroa harkitseville

  • parisuhde-ongelmien kanssa painiville

  • huonon itsetunnon omaaville

  • tunnelukkojen kanssa painiville

  • uuden suhteen kynnyksellä oleville

  • uusperheessä asuville


Eroseminaari on ryhmätyöskentelyä. Se ei ole terapiaa tai yksilötyöskentelyä.Terveisin, Helka

549 katselukertaa0 kommenttia

コメント


bottom of page